Vintertid:
Aktiviteter med bl.a. renrajd, vinterfiske, skoterturer, turer ut till renskogen på skidor eller på en skoterkälke.

Renrajd

Vi gör en dagstur med renrajd på gammalt traditionellt vis, framkomna till vårt tältläger eller stugan lagar vi till en lunch alternativt middag av ortens delikatesser exempelvis ren eller älgsuovas ( lättrökt kött, som grillas över öppen glöd eller steks i panna.)  Alternativt lagar vi till en fiskrätt som halstras eller grillas över öppen glöd. Till båda alternativen  ingår den hembakade” rieska brödet”. Möjlighet till vinterfiske ingår. Ni medverkar aktivt till att utfodra och sela härkarna samt iordningställa rajden ,självklart med kunnig handledning.
Dagen avslutas med förtäring och sauna med dusch. 

Vinterfiske  

Vi startar från campen med snöskoter eller renrajd till ett fiskeställe på den milslånga Vettas sjön alternativt till en mindre sjö med möjlighet att få en fin röding eller öring på kroken. Vi lagar till en lunch av våra delikata vildmarksrätter över öppen eld inne i en tältkåta eller utanför kojan. En vacker och solig vårdag blir vistelsen ute på dessa sjöar liggandes på en renfäll en härlig upplevelse.
Dagen avslutas med förtäring och sauna med dusch. 

 
Sommartid:
Sommartid vandrar vi med våra gäster efter gamla vandrings och försörjningsleder fram till gamla boplatser och fångstställen och kanske även ha den turen att få se en eller flera älgar samtidigt, att se en skymt av en björn är inte heller uteslutet, färden kan även gå till en naturskön och fiskrik sjö eller ut på den 9 km långa Vettassjön för att dra not och samtidigt laga till över öppen eld den nyfångade siken.

Sommarfiske

Vi erbjuder guidade båt och fisketurer antingen till någon av våra många mindre sjöar eller ut på den milslånga Vettasjön, där vi kan utöva alla former av sportfiske, trolling med elmotor kan vi även erbjuda.
Notdragning är av tradition ett mycket gammalt och effektivt sätt att fiska sik. Detta sker i regel nattetid  varför vi far ut med not och båt ca. kl 18.00 på kvällen beroende på väder och vind. Efter första landningen av fångsten rensar vi snabbt ett rejält kok  med absolut färsk sik, en stor gryta med kokande vatten har förberetts. Rykten om att siken inte är en bra matfisk försvinner garanterat efter denna anrättning tillsammans med den hembakade ”rieskan”.
Natten avslutas med sauna och dusch.

 

För priser, bokning och mer information, kontakta oss.